NBU-prisen 2011 til Barnebokkritikk.no

NBU-prisen deles ut hvert år av Norske Barne- og Ungdomsbokforfattere og går til en person eller institusjon som har utført et prisverdig arbeid for norsk barne- og ungdomslitteratur. Prisen ble opprettet i 1988 og består av et bilde.
 
Prisen går i 2011 til Barnebokkritikk.no.
Når ei ny bok kommer ut, går forfatteren og venter på kritikk. Mange er redde for at boka skal bli slaktet, noen håper på å bli rost opp i skyene og alle redde for ikke å bli anmeldt i det hele tatt. I en mediehverdag hvor avisene stadig oftere er opptatt av kjendisaspektet i bokutgivelsene, må mange forfattere innse at boka de har skrevet blir liggende i bunken over ikke anmeldte bøker.
 
Nettstedet Barnebokkritikk.no ble startet i 2003 for å bringe kritikk og faglig baserte anmeldelser av ny, norsk skjønn- og faglitteratur for barn og ungdom. Bak nettstedet, som har Inger Østenstad som redaktør, står Foreningen God Kritikk. Barnebokkritikk.no blir oppdatert ukentlig med anmeldelser og faglige artikler som kommer norsk litteratur for barn og ungdom til gode.
 
NBU-prisen blir med dette delt ut for 24. gang og er et bilde av illustratøren Cecile Seim.  Prisen deles ut på NBUs medlemsmøte i Forfatternes Hus (Rådhusgata 7), lørdag 22. oktober kl. 19.