Svein Nyhus er en av Norges mest prisbelønte illustratører og barnebokforfattere. I anledning hans 50-årsdag gjør Gyldendal Forlag ære på ham med utstilling i Gyldendalhuset.
Svein Nyhus har laget noen av Nordens aller beste bildebøker. Med filosoferende tekster og et vakkert og moderne bildespråk når han fram til et stort og begeistret publikum. Gleden over å undre seg over verden gjennomsyrer både strek og tekst, og det enkle språket og de karikerte figurene formidler dyp klokskap om verden og livet underholdende og vakkert for både barn og voksne. Han er utdannet ved Kunst- og håndverksskolen i Oslo 1981-85 og begynte som frilansillustratør i aviser og blader, men har siden 1993 særlig tegnet og skrevet barnebøker. Svein Nyhus bor på Tjøme i Vestfold sammen med forfatteren Gro Dahle. De har tre barn.