Foto: Bjørn Ingvaldsen

Kva synest du om årets litteraturfestival på Lillehammer? Vi har spurt fem NBU-medlemmer om kva det betyr å vera på slike festivalar, og kva dei vil trekke fram frå programmet i år. Festivalen opna tysdag 29. mai og blir avslutta søndag søndag 3. juni.

Av Mari Moen Holsve og Hilde Hagerup

1)  Hva interesserer deg mest på festivalen?

2)  Er det et arrangement du vil trekke frem som du har vært på?

3)  Hva betyr det for deg å få med seg en sånn festival?

 Camilla Kuhn, forfatter og illustratør:

 1) Forhåpentligvis å få litt input, så jeg kan gå hjem og lage noe jeg ikke hadde tenkt på. Røske litt liv i tankegangen.

Camilla Kuhn les på barnebokbaren

 

2)  Nicole Krauss i samtale med Linn Ullmann. Kraus hadde interessante tanker, og beskrev ting jeg kunne kjenne meg igjen i om det å skrive og skape. Møtet med Shaun Tan var også flott. Fint og intimt.

 3)  Det er veldig fint med et avbrekk i hverdagen. Fint å treffe kollegaer man ellers gjerne bare treffer på festival og NBU-arrangementer.

  Kristian Kapelrud, forfatter:

 1) Det er veldig inspirerende å komme på en festival for det man holder på med selv. Det er fint å møte kolleger, og oppleve interessante seminarer.

Kristian Kapelrud

 

 2) Quizen om barne- og ungdomslitteratur var veldig fint; det var interessant å finne ut hvor lite man vet, og samtidig hvor mange sære ting man vet! Jeg likte også veldig godt foredraget til Shaun Tan.

 3)  Jeg har gledet meg lenge til festivalen. Det er inspirerende, som sagt, og det er ekstra gøy å være her med NBU og oppleve ting i fellesskap.

  Beate Muri, forfatter:

 1) Det å høre andre barnebokforfattere snakke, høre om skriveprosessen deres, er inspirerende. Det er kursene også.

 2) Lina Undrum i parken beveget meg veldig. Jeg likte også Det uopplyste pengevelde, med Kalle Moene.

 3) Det betyr veldig mye for meg. Dette er inspirerende, lærerikt, og jeg liker veldig godt å få møte og bli kjent med andre forfattere.

 Hans Sande, forfattar 

1) At det er ferie. Det er vanskeleg å få til å skrive når ein er her. Og så er det eit anna landskap ved Mjøsa enn eg er vand med.

 2) Eg høyrde på Øyvind Rimbereid og Johan Jönson på galleri Zink på Onsdag. Eg likar godt å høyre folk som har ein heftig opplesningsmåte og desse poetane var gode til å lese opp.

 3) Som forfattar er det kjekt å treffe igjen kollegaer og føle at ein høyrer hjemme i ein samanhang. 

Anna Fiske, forfatter og illustratør

 1) Pegasus. Jeg går nesten bare på ting relatert til barn og ungdom.

 

Anna Fiske

2)  Møtet NBU arrangerte med Shaun Tan. Jeg var ikke så kjent med bøkene hans fra før, så det var ekstra interessant å høre ham snakke. Det var mye jeg kjente meg igjen i, blant annet dette med at han bruker få ord og lar bildene fortelle. Så det var en sånn ting jeg kanskje ikke hadde planlagt, men noe av det jeg fikk mest ut av.

  3)  Kjempemye. Dels å lese programmet og se hva som skjer. Men også å være her og møte kollegaer, forlaget og bibliotekarer. Bare det å treffe alle som driver med alt dette, er et sånt push.