Biskops-Arnö ønskjer igjen velkommen til seminar. Denne gongen eit sommarseminar for barne- og ungdomsbokforfattarar, og tidspunktet er 1.-4. juli. Årets tema er SAMTIDEN, FRAMTIDEN OCH VERKLIGHETEN.

Her er invitasjonen med informasjon om søknadsfrist:

Törnrosa har vaknat!

Eller ja, i alla fall är det dags igen för sommarseminarium för barn- och ungdomsboksmakare i Norden att få träffas under några dagar, 1-4 juli 2013, på vackra Biskops-Arnö för att arbeta i workshops, utbyta erfarenheter och funderingar.

Årets tema är SAMTIDEN, FRAMTIDEN OCH VERKLIGHETEN och vi ställer oss frågor som:

  • Vart tror jag att barn- och ungdomslitteraturen tar vägen?
  • Vart vill jag att barn- och ungdomslitteraturen ska ta vägen?
  • Vad händer med framtiden i litteraturen om den ter sig alltmer skrämmande i verkligheten/
  • vad händer med samtiden i litteraturen om den ter sig alltmer skrämmande i verkligheten?
  • Får vi skildra allt? Ska vi skildra allt? Måste vi skildra allt?

 Handleder och planerar seminariet gör Viveka Sjögren, författare och illustratör från Sverige, och Linda Bondestam, finlandssvensk illustratör.

Två föreläsare gästar seminariet:

  • Åsa Warnqvist från Svenska barnboksinstitutet berättar om trender och tendenser i den nordiska barn-och ungdomslitteraturen.
  • Tobias Malm, seminarieledare i vetenskapsteori, berättar om sina erfarenheter av att kommunicera filosofi med ungdomar, mänsklighetens framtid och om hur mänskligheten kan komma att förändras som både biologisk och kulturell varelse över tid.

Vi kommer att arbeta gruppvis i workshops, författare och illustratörer blandat. Tidigare genomförda seminarier kan vittna om många fina bokprojekt som kommit till just i liknande former, när det finns tid att mötas över gränserna och hitta nya former och uttryck tillsammans.

 I seminariet ingår kost och logi. Ni bokar själva era resor och lämnar in kvitton när ni kommer till skolan för insättning på era konton inom några dagar. Ta med kontonummer, bank och IBAN och SWIFT för internationella transaktioner. Vi blir glada om ni tänker på att resa så billigt som möjligt!

Tjugotvå deltagare, författare och illustratörer, fördelat på Island, Grönland, Färöarna, Danmark, Norge, Sverige, Sameland, Åland och Finland kommer att kunna erbjudas plats. Du är välkommen att anmäla ditt intresse genom att senast 13 maj skicka namn och adress, ditt cv och en kort motivering till varför du vill delta i ett mejl till: mats.lundborg.arno@folkbildning.net

Under vecka 21 kommer sedan utskick till alla som hört av sig; till de utvalda deltagarna med utförlig information inför seminariet.

 Viveka Sjögren, författare och illustratör

 Mats Lundborg, rektor Biskops-Arnö