Alle dei fem bøkene som var nominerte til UPrisen 2014 er med i tekstutvalet til årets tXt-aksjon for ungdomsskoleelevar. Den onde arven av Uprisvinnar Thomas Enger, Katakombens hemmelighet av Tom Egeland, Det er her jeg skal være av Hilde Hilleskaar, Svarte-Mathilda III av Tor Arve Røssland og May Lenda av Marte Aune. I alt 14 bøker er med i utvalet, av dei er ni skrivne av norske forfattarar. Utanom dei fem Uprisnominerte, er dei norske Gaute Sortland
The Rise and Fall of Gøran Trovåg, Johan B. Mjønes Død manns kiste, Brynjulf Jung Tjønn Så vakker du er og Siri Pettersen Odinsbarn.

Oversikt over alle 14 bøkene:

Om tXt-aksjonen:

Norges eldste og største leselystaksjon. Første aksjon var i 1997. 17 år senere er opplaget til tXt-boken på 125 000 og 70% av Norges ungdomsskoleelever deltar.

I august hvert år sendes tXt-boken gratis ut til alle ungdomsskoler som melder seg på. Boken er en antologi med smakebiter fra nye bøker for ungdom. I tXt finner du utdrag fra ulike type bøker; romaner, tegneserier, romantikk, fantasy, spenning, sosialrealisme, lettlest og mer krevende litteratur. Her er noe for alle.

Til aksjonen følger lærerressurser, konkurranser og lydbok. Påmeldingsfrist er 15. juni, og bøkene sendes ut i august.