De nominerte til ARKs barnebokpris 2014 er:
Alexander Løken: Trollskallen, CappelenDamm
Audhild Solberg: Kampen mot superbitchene, Aschehoug
Lars Joachim Grimstad: Solkongen, Aschehoug
Tone Almhjell: Vindeltorn, Gyldendal
Arne Svingen: Revolvergutten, Gyldendal

Dette skriver ARK om barnebokprisen på sin nettside:

Ivrige barn og unge over hele landet skal i gang med å lese nye, norske barnebøker. Oppdraget er å kåre vinneren av ARKs barnebokpris 2014.

Jakten på barnas favoritt er i full gang. Fagjuryen består av 10 000, femte-, sjette- og syvendeklassinger fra Finnmark i nord til Kristiansand i sør.

Det viktigste med ARKs barnebokpris er at det er barna selv som bestemmer hvilken bok som er den beste. 5 nominerte bøker blir i perioden september til november lest av 10.000 barn i 5., 6. og 7. klasse. Til slutt avgir barna sin stemme og vi får en vinner. Nettopp det at det er barna som leser og stemmer gjør prisen populær blant forfatterne:

«ARKs barnebokpris er den av de prisene jeg har fått som jeg setter aller størst pris på!»(Klaus Hagerup under tildelingen i 2003)

Enorm pågang!

Da prisen ble etablert i 2002 var det omkring 2500 elever som var med og kåret årets beste bok, men antallet elever steg raskt og i år har vi måttet sette et tak på 10.000 elever. Så populært er det å være med at vi har måttet si nei til en lang rekke klasser i år også.

Fantasy, humor, realisme, spenning?

Det er i år trettende gang prisen deles ut og blant de nominerte er det tre debutanter. Hvert år overrasker barna når de stemmer. Det er aldri opplagt hvem som stikker av med den gjeve prisen. Blant vinnerne har det vært realistiske bøker, fantastiske bøker, bøker fulle av humor, av grøss og av alvor. Vi ser frem til desember, da prisen deles ut på ARK Egertorget i Oslo. Vinneren stikker av med 25.000,-, et flott litografi og ikke minst heder og ære!