Marienborg-Irene_author_full–  Jeg har hatt lyst til å skrive og illustrere egne barnebøker i lange tider, men det har alltid vært noe annet jeg har måttet gjøre først. Sannsynligvis fordi jeg har vært redd for å prøve. Men i jula 2013 var jeg tydeligvis klar.

Det seier Irene Marienborg, som vart medlem i NBU før jul.

–  Jeg har alltid elsket å skape karakterer, vanligvis for kunder med forskjellige målgrupper. Men nå skulle endelig mine karakterer og mitt uttrykk på papiret. Jeg satt meg ned og prøvet meg fram på forskjellige visuelle stilarter. Etter noen dager fant jeg et uttrykk som jeg likte godt selv, og som jeg syntes det var gøy å arbeide med. Og plutselig var hun der, Nora. En liten jente som jeg ble sjarmert av sjøl, og som det var morsomt å skrive om. Jeg hadde allerede kontakt med redaktør Johanne Askeland Røthing på Aschehoug, som hadde utfordret meg til å gjøre noe med drømmen min om å lage egne bøker. Johanne ble heldigvis også sjarmert av Nora-karakteren, og sånn ble serien født og min drøm oppfylt. 

Irene har skrive ein serie for barn som handlar om ei lita jente som heiter Nora. Til nå har det kome ut e bøker i serien, den femte kjem i vår. Historiene om Nora fortel om små daglegdagse hendingar og kjente tema som barna i aldersgruppa 1,5 -4 år kjenner seg igjen i, seier Irene. 9788203256394_Marienborg 

–  Kvifor valde du skrive for barn?

–  Først og fremst fordi barn og unge er så åpne for alt, og som illustratør så er det i barnas verden man virkelig kan få boltret seg uten grenser. Vi hadde så mange fine lesestunder med vår sønn når han var yngre. Det er helt utrolig hvilket nært og personlig forhold de får til karakterene i sine yndlingshistorier. Å få lov til å skape et univers og karakterer som barn vil kjenne seg igjen i og kanskje knytte seg til, seg ser jeg på som en veldig morsom og ærefull oppgave. 

 –  Er det noko sak du er spesielt opptatt av som forfattar?

–  Jeg er enda helt i starten av mitt forfatterskap, og har bare såvidt leet litt på dette vide feltet av muligheter for skape historier for barn og unge. Det vil sikkert være enkelte ting jeg ønsker å fokusere på etterhvert, men enn så lenge føler jeg meg fram og gjør det som føles riktig. 

–  Kva likar du best å gjera når du ikkje skriv?

–  Jeg driver med all verdens dill dall, og har alltid tusen prosjekter på gang. Litt animasjon, noe jeg skal sy, eller et tonn med bøker som skal leses. Døgnet har alt for få timer.  

–  Kva forventningar har du til NBU?

–  Jeg synes det er fint å være en del av et faglig felleskap, og det er alltid hyggelig å møte andre som driver med det samme. Det er også betryggende med et forbund som jobber for rettighetene våre.