Det meiner bibliotekar Ingela Nøding. Bakgrunnen er den generelle nedgangen i talet på bokmeldingar i media, og konkret at to av vinnarane av Kulturdepartementets litteraturprisar ikkje har vorte melde i tradisjonelle medier.

– Bibliotekarer bør anmelde utgivelsene som avisredaksjonene overser, seier Ingela Nøding til NRK.no.

«– Det siste halve året har vi sett at definisjonsmakten over hvilke bøker som fortjener oppmerksomhet er i ferd med å skifte eier for alvor. Fra kritikerne i de store mediehusene til bloggerne, nettforaene og bibliotekene, sier Ingela Nøding som er redaktør for Deichmanske biblioteks litteraturblogg.

– Avisredaksjoner må kutte i anmelderstaben, folk vurderer, anmelder og diskuterer engasjert på bokblogger og nettsamfunn, mens bibliotekene jobber aktivt med å skrive om og formidle de ukjente litterære stemmene.»

Les heile saka på nrk.no: