Sov søtt, herr Spiss blir årets bok i Hele Rogaland leser, etter å ha vunnet publikumsavstemmingen. I høst deler vi ut 20 000 gratiseksemplarer av bildeboken. Boken forteller om musen herr Spiss som legger ut på en lang og farefull ferd for å lære mer om søvn. Hvorfor sover vi? Trenger voksne mindre søvn enn barn? Trenger dyr å sove? Sover fiskene? Kan krabber drømme?

Boken er skrevet av Erna Osland og er illustrert av Inger Lise Belsvik. Sov søtt, herr Spiss var en av fem bildebøker publikum kunne stemme på. Totalt ble det avgitt over 2600 stemmer. Målet med årets prosjekt er å skape gode lesestunder for små og store. Samtidig setter vi søkelyset på barn og lesing. Det er bibliotekene i fylket som deler ut boken. Hele Rogaland leser går inn i sitt åttende år. Prosjektet begynte som Hele byen leser i Stavanger i 2008 og ble utvidet i 2010 til å gjelde hele fylket. Hele Rogaland leser er et samarbeid mellom Rogaland fylkeskommune, LO Rogaland, Næringsforeningen i Stavanger-regionen og Sølvberget, Stavanger bibliotek og kulturhus. Sparebankstiftelsen SR-bank og LO Rogaland støtter prosjektet økonomisk.