jon ewoFilmen om Birkebeinerne skal også bli ungdomsroman, og den skal skrivast av Jon Ewo. Kristoffer Caspar Damskau skal laga illustrasjonane. Og det er det nyetablerte forlaget Ena forlag som har sikra seg bokrettane.

Jon Ewo kan også i desse dagar feire 100-års jubileum, ikkje fordi han er 100 år, eller har skrive bøker i 100 år, men fordi han har passert 100 utgitte bøker.

Her er pressemeldinga fra Paradox Film AS og Ena Forlag om filmen som skal bli roman. 

BIRKEBEINERFILMEN BLIR UNGDOMSROMAN

Det nyetablerte forlaget Ena Forlag har sikret seg bokrettighetene til filmen om Birkebeinerne. Den prisbelønte forfatteren Jon Ewo skal skrive bokmanuset til ungdomsromanen som får illustrasjoner av Kristoffer Caspar Damskau. Boken lanseres til filmens premiere i februar 2016.

-Vi har et maksimalt godt utgangspunkt for å nå frem til ungdom med en uhyre spennende del av Norges historie, sier forlegger i Ena forlag Kristin Jobraaten. – Filmens originalmanus, skrevet av Ravn Lanesskog, er veldig godt. Basert på filmmanuskriptet skal Jon Ewo skrive romanen. Han har blant annet fått Kulturdepartementets fagbokpris og Brageprisen nettopp for sin formidling av historisk materiale til ungdom. Historien blir illustrert av talentfulle Kristoffer Caspar Damskau. Det har vært en fantastisk energi i dette prosjektet fra første møte, og Paradox har vært en meget kreativ part i arbeidet, sier Jobraaten.

-Vi er glade over å ha fått med oss et så entusiastisk og kompetent forlag som Ena Forlag, sier Jan Petter Dickman i Paradox. – Med Jon Ewo som forfatter og Kristoffer Caspar Damskau som illustratør ligger alt til rette for at historien om Birkebeinerne blir storslagen og spennende også som ungdomsroman. birkebeinerne

Storfilmen Birkebeinerne 

Birkebeinerne er historien alle har hørt, om men ingen kan. Det er fortellingen om flukten med kongebarnet på ski over fjellet, som endte med at Håkon Håkonsson ble den lengst sittende konge i Norge. Det er fortellingen om flukten med kongebarnet på ski over fjellet, som endte med at Håkon Håkonsson ble den lengst sittende konge i Norge. I sentrale roller finner vi anerkjente skuespillere som Jakob Oftebro, Kristofer Hivju, Pål Sverre Hagen, Nikolaj Lie Kaas og Torbjørn Harr. Ane Ulimoen Øverli debuterer i sin første filmrolle som Håkon Håkonssons mor, Inga fra Varteig. Regi er ved Nils Gaup. Filmen produseres av Finn Gjerdrum og Stein B. Kvae i Paradox og distribueres av Nordisk Film Distribusjon AS. Filmen får premiere 16. februar 2016.

Om Ena* Forlag

Ena Forlag ble etablert i 2014, og vil utgi illustrerte bøker for barn og ungdom. Forlaget vil publisere både i papirutgave og digital utgave og lanserer sine første utgivelser høsten 2015.

Forlaget som eies og drives av forlegger Kristin Jobraaten har sin spisskompetanse knyttet til illustrerte utgivelser og prosjekter som inkluderer mange rettighetshavere. Jobraaten har 20 års forlagserfaring, blant annet syv år som redaksjonssjef og forlagssjef i Cappelen Damm Barn og ungdom.

Medeier i forlaget er Ellen Seip. Seip har vært barnebokredaktør i 22 år og står bak svært mange norske, prisvinnende bildebøker. Flere av bøkene har også fått internasjonale priser.