Tendensar i barne- og ungdomslitteraturen er tema når Norsk  barnebokinstitutt inviterer til eit møte om nordiske superheltar i samarbeid med Norsk Litteraturfestival. Arrangementet er onsdag 27. mai kl 17.00-17.50 i Galleri Zink i Storgata på Lillehammer.

NBI skriv om arrangementet:

Nordisk Råds barne- og ungdomslitteraturpris ble delt ut for første gang i 2013. Prisen for 2014 gikk til Håkon øvreås og Øyvind Torseter for boka Brune, som juryen mente var «en fortelling med klassiske kvaliteter, som samtidig er med på å fornye fortellingen for barn, i norsk og nordisk tradisjon». hanne Kvist var nominert fra Danmark for sin bok To af allting. I denne samtalen møter vi Øvreås, Torseter og Kvist i en samtale om prisen, om den nordiske barne- og ungdomslitteraturen og om de kan se tendenser på tvers av landene. Programleder er Nina Aalstad.