– Nordiske barnebøker er så dystre at de blir en parodi, sier den danske forfatteren og illustratøren Rasmus Bregnhøi til NRK.

I vinter skapte Bregnhøi furore i hjemlandet da han publiserte en bloggpost med en illustrasjon som viste «gutten uten håp, som møysommelig har gravd en grav til seg selv». Mange tolket tegningen som en kommentar til de dystre temaene kandidatene til Nordisk Råds barne- og ungdomslitteraturpris fylte bøkene sine med. Det skriver nrk.no.

­Gro Dahle mener derimot det er viktig å belyse de mørke krokene. Hun var nominert til Nordisk Råds barne- og ungdomslitteraturpris i fjor for barneboken «Krigen», som handler om hvordan barn opplever foreldrenes skilsmisse.

– Jeg vet om mange barn som trekkes mot det triste og mørke, sier hun.

Les hele artikkelen på nrk.no.

NRK har barnebokuke denne uka.