Pym-Pettersons-mislykka-skoleball_productimageDet er flust av litterære priser i Norge, men Arks Barnebokpris er en av svært få som deles ut av en barnejury. Og ikke en helt liten én – 10 000 norske skolebarn i femte-, sjette- og sjuendeklasse skal lese de fem nominerte bøkene i høst, før de kårer vinneren i desember.

– Da prisen ble etablert i 2002 var det omkring 2500 elever som var med og kåret årets beste bok, men antallet elever steg raskt og i år har vi måttet sette et tak på 10.000 elever. Så populært er det å være med at vi har måttet si nei til en lang rekke klasser i år også, sier Marit Grue, kategorisjef i Ark, i en pressemelding.

De nominerte i år, er:

• Heidi Linde, «Pym Pettersons mislykka skoleball»
• Tom Egeland, «Mumiens mysterium»
• Bjørn Sortland, «Kepler 62 – Nedtelling»
• Arne Svingen, «Med beina på nakken»
• Bobbie Peers, «Luridiumstyven» Med-beina-paa-nakken_productimage

Les mer på dagbladet.no