Vera Micaelsen

Vera Micaelsen

– Det er liten grunn til å tro at DKS’ utfordringer blir lettere å håndtere av å lage en ny DKS-etat under Rikskonsertene. Det tror faglig leder i Den kulturelle skolesekken, Vera Micaelsen, skriver Ballade.no.

Kulturdepartementet kunngjorde i august at administrasjonen for Den kulturelle skolesekken (DKS) skulle flyttes fra Kulturrådet til Rikskonsertene, etter det har spørsmålene rundt den nye organiseringen skapt debatt. Kulturminister Thorild Widvey mener den nye organiseringen skal bidra til å heve kvaliteten på DKS-arrangementer, og skape bedre kontakt mellom skolesektor og kultursektor.

Micaelsen tror ikke den nye organiseringen vil gjøre det lettere å nå disse målene. Hun er likevel positiv til at en sterkere DKS-enhet vil rette oppmerksomhet mot problemet.

– Manglende kontakt mellom skolesektoren og kultursektoren har vært et problem i DKS i alle år. Det er ikke noen grunn til å tro at denne nye organiseringen løser problemet, men jeg håper at økt oppmerksomhet på det kan hjelpe, sier hun.

Les hele intervjuet her: