inga sætre  – Jeg har egentlig aldri villet bli forfatter. Men det er jo utrolig morsomt å skrive bøker, da!

– Det seier Inga Sætre, som nyleg vart medlem i NBU.

– Jeg har jobbet en del med tegneserier, det var det jeg begynte med (i tillegg til å være animatør), og har hittil gitt ut tre hefter med «Møkkajentene», og en del striper til ulike tidsskrift osv. Så lagde jeg en bok sammen med Ingvild H. Rishøi – Unbrakomonsteret – og tok en pause fra Møkkajentene for å lage «Fallteknikk», som er en del lengre, men også tegneserie. Jeg fikk veldig lyst til å skrive etter det, og nå i vår ga jeg ut en høytlesningsbok, men jobber nå (når jeg har tid) på nye tegneserier. Jeg må liksom tilbake til det.   sætrebok2
– Kvifor valde du skrive for barn/ungdom?

– Det føles egentlig ikke som et valg, jeg bare liker å fortelle for barn, eller unge. Jeg hadde store leseropplevelser som barn, jeg tror kanskje mer enn som voksen, og de største forbildene mine er barnebokforfattere (særlig de som egentlig ikke skriver spesielt for barn, men som bare forteller uansett, slik som Roald Dahl og Tove Jansson). For å være helt ærlig, greier jeg ikke helt å tenke på det som barnelitteratur, mer som litteratur som ikke er spesielt jålete, noe som ellers kan irritere meg noe inn i granskauen med voksenlitteratur, det jålete språket som egentlig ikke gir noe mer. He he. Men det kan jo hende jeg kommer til å skrive for voksne senere, det har jeg egentlig ingen formening om. Jeg har villet fortelle disse historiene til nå, kanskje har jeg andre ting å fortelle senere. Det har ikke vært noe valg, annet enn at det har føltes riktig.

– Er det noko sak du er spesielt opptatt av som forfattar?

sætrebok1– Nei … Jeg er opptatt av kontakt, kommunikasjon, av at noe er ekte.
– Kva likar du best å gjera når du ikkje skriv?

– Jeg liker å være sammen med venner og familie, spise god mat, være i båt eller på tur, holde på med blomster og grønnsaker.
– Kva forventningar har du til NBU?

Det vet jeg ikke enda, jeg tenker å finne det ut nå.