Arne Svingen saman med Lene Ask og Tor Åge Bringsværd

Arne Svingen saman med Lene Ask og Tor Åge Bringsværd

Det sies at norsk barne- og ungdomslitteratur er inne i en gullalder. Likevel er mediedekningen av disse bøkene svært liten. Forfatter Arne Svingen har derfor startet en podcast der han dybdeintervjuer andre norske forfattere. Programmet er helt forlagsuavhengig og uten sponsorer. Hver sending varer i cirka en time og har to gjester. I det første programmet som legges ut i disse dager er gjestene Lene Ask og Tor Åge Bringsværd. Hør Lene Ask snakke om frykt, utforskningstrang og populariteten til fregnete jenter i USA. Tor Åge Brinsværd prater om Syden, farlig fuktighet i garasjen og science fiction-bøkene Karsten og Petra.

«Det er tragisk at norsk barne- og ungdomslitteratur nærmest er usynlig i offentligheten,» sier Arne Svingen. «Siden det ikke finnes et eneste samtaleprogram om barnelitteratur i Norge i dag, fant jeg ut at jeg skulle bruke litt av tiden min til å snakke med interessante kollegaer. Programmet er rettet mot voksne og bør bli en gullgruve for de som vil vite mer om hva som rører seg i den norske barne- og ungdomslitteraturen. Målet mitt er at det skal bli gode og underholdende samtaler om bøker og forfatterskap.»

Svingens barnebokverden ligger nå ute på Soundcloud og etter hvert iTunes.SBV4

https://soundcloud.com/svingensbarnebokverden

https://www.facebook.com/svingensbarnebokverden

arnesvingen.no