Lista over dei nominerte til ARKs barnebokpris 2016 er nå klar, og dei nominerte er: 

Iben Akerlie: Lars er LOL (Aschehoug)
Tone Almhjell: Maretorn (Gyldendal)
Heidi Linde: Pyms mislykka sommerferie (Gyldendal)
Gudrun Skretting: Anton og andre uhell (Aschehoug)
Bjørn Ingvaldsen: Far din (Gyldendal) Iben Akerlie: Lars er LOL (Aschehoug)

Dette skriv ARK på nettsidene sine om prisen:

Listen over de nominerte til ARKs barnebokpris 2016 er nå klar, og i disse dager går flere tusen leseglade barn i gang med å kåre Norges beste barnebok.

ARKs barnebokpris er en litterær pris for årets beste barnebok. Juryen består av 10 000 femte-, sjette- og syvendeklassinger fra skoler over hele Norge. At juryen kun består av barn, gjør det desto mer verdifullt å motta prisen, noe flere av vinnerne kan skrive under på.

Stolte prismottakere

Bobbie Peers vant fjorårets barnebokpris med sin bok Luridiumstyven. «Å vinne denne prisen må være noe av det gjeveste som kan skje en norsk forfatter som skriver for denne målgruppen», sier han. «Det er utrolig stas at det er barna som bestemmer. Og samtidig er det en pris som genererer masse interesse, også i utlandet.»

«Å vinne ARKs barnebokpris var helt fantastisk. At juryen består av barn, gjør prisen ekstra spesiell for meg», svarte Audhild Solberg på spørsmålet om hvordan det føltes å vinne prisen. I 2014 vant hun juryens hjerte med Kampen mot superbitchene.

Populært blant skoleelever

Barnebokprisen til ARK er et populært arrangement blant norske skoleelever. Pågangen har vært stor, og juryen har økt fra 2 500 barn til hele 10 000 barn på de femten årene litteraturprisen har vært aktiv.

ARKs barnebokpris deles ut første uken i desember på ARK Egertorget i Oslo. Vinneren mottar 25 000 kr, et litografi og selvsagt store mengder heder og ære.

«Prisen henger høyt for landets barnebokforfattere, og vi ønsker de nominerte lykke til», sier Bjørn Fredrik Drangsholt, kategorisjef for barne- og ungdomsbøker i ARK, når kåringen nå sparkes i gang.