NBU fyller 70 år i år, og det skal sjølvsagt feirast og markerast på ymse vis. I samband med jubileet intervjuar vi medlemmene. I dag:  Anna Fiske. Anna har vore medlem i NBU i om lag ti år.

Kva betyr NBU for deg?

En annerkjennelse som forfatter som betyr mye for meg, et stort faglig utbytte med alle spennende kolleger, mange nye fine venner, NBU-are er en generøs, varm inkluderende gjeng. Spennende foredrag og faglige debatter som gir dybde i faget.

Har du noko særskilt minne du vil trekkje fram?

Mitt første årsmøte som jeg var nervøs over å gå på, og hvor godt jeg ble tatt vare på og respektert som nytt medlem og den fantastiske følelsen av å tilhøre en så viktig gjeng, av å være del av noe stort, Norske barne- og ungdomsboksforfattere.

Kor viktig har forfattarskapen vore i livet ditt?

Uten mitt forfatterskap hadde jeg vært et annet menneske, det å skrive og fortelle gjennom ord og bilder er en stor lykke i mitt liv som jeg ikke kan leve uten. Når jeg skriver og tegner er jeg 100 % meg selv, ellers prøver jeg så godt jeg kan å være meg.

Korleis tenkjer du deg NBU framover – kvar går vi?

Det jobbes mye med synligjøring av barne-og ungdomslitteratur, her kommer det til å skje ting og jobbes videre, tror jeg. Vi blir flere og flere og med det en sterkere gjeng.

Har du noko ønske for NBU?

Syns det er spennende at NBU har begynt med kurser i samarbeid med NBI, at de som er bra skal bli bedre og utfordre seg sammen, godt initiativ som kan bygges videre.