Forfatter Helene Uri blir professor i kreativ skriving hos Norsk barnebokinstitutt (NBI). Fra høsten av skal hun blant annet undervise forfatterstudenter. – Kontakt med studenter er alltid utviklende og morsomt! sier Uri

Foto: Julie Pike/Gyldendal

– Jeg gleder meg til både å reflektere over min egen arbeidsmetode og å få anledning til å produsere litteratur. For meg er denne kombinasjonen ny og uventet spennende. Kontakt med studenter er alltid utviklende og morsomt! sier Helene Uri i en pressemelding fra NBI.

Uri ansettes i en 20 prosent åremålsstilling som varer i fire år fra og med 1. august 2017.

– Vi ser fram til samarbeidet med Helene Uri, hun har vært tilknyttet oss som veileder siden 2008, og vi er glade for å utvide samarbeidet slik at vår profesjonelle skrivekunstkompetanse blir styrket, sier direktør for Norsk barnebokinstitutt Kristin Ørjasæter.

Les mer om ansettelsen på NBIs nettside her.