NBU fyller 70 år i år, og det skal feires og markeres! I forbindelse med jubileet intervjuer vi flere medlemmer. I dag: Charlotte Glaser Munch, som har vært medlem i 15 år.

Hva betyr NBU for deg?

Det gjør at jeg føler meg som en ekte forfatter – jeg har et lag i ryggen, en forening jeg får hjelp og støtte av, kolleger å bli kjent med og dele det spesielle yrket med – en uvurderlig plattform.

Har du et spesielt minne du vil trekke frem?

Senest i sommer, da jeg slet med å rydde opp i kontraktskriving med et lite forlag jeg ikke hadde gitt ut bok på før. NBU ga meg verktøy å bruke og var en trygg støttespiller og proff veileder. Det sier seg selv at det lille forlaget ikke kunne gjøre annet enn å innfri. Videre har jeg fått hjelp til å administrere utenlandssalg selv – det hadde blitt veldig vanskelig uten NBU!

Til slutt: Glemmer aldri det første årsmøtet mitt. Jeg ble klappet inn av alle (god følelse) og videre ønsket velkommen av medlemmer hele helgen. Det var utrolig inkluderende.

Hvor viktig har forfatterskapet vært i livet ditt?

Det er det som får hjulene i livet mitt til å rulle.

Hvordan tenker du deg NBU fremover – hvor går vi?

Jeg syns NBU har vist en god evne til å holde tritt med tiden samtidig som foreningen er basert på stødige verdier. Det bør fortsette slik. Gå videre med historien i ryggen og et åpent blikk fremover.

Har du et ønske for NBU?

Jeg ønsker at NBU fortsetter som b&u-forfatterens stødige støttespiller. Fremtiden kan virke utrygg – politisk er det mange som mener at kulturen klarer seg selv og så videre. Da er det godt å ha en sterk, stabil og uredd forening.