ARKs barnebokpris ble delt ut under et arrangement i Gyldendalhuset på Sehesteds plass i Oslo den 30. november kl. 12. Forfatteren, Gudrun Skretting, mottok 25 000 kroner, et litografi og selvsagt store mengder heder og ære.(Foto: ARK)

ARKs barnebokpris 2017 går til Anton og andre flokkdyr av Gudrun Skretting. Boken er utgitt av Aschehoug forlag.

10 000 femte-, sjette- og sjuendeklassinger fra hele landet står bak kåringen av barnas favoritt i 2017.

Tenk at det finnes en pris som lar verdens viktigste lesere bestemme vinneren! Og tenk at jeg har fått den! Jeg er utrolig rørt og takknemlig over å motta ARKs barnebokpris. Hurra for ARK, hurra for barna, og hurra for alle bokhandlere som selger bøker til framtidas lesehester, sa Gudrun Skretting da hun fikk vite at boken hennes er kåret til barnas favoritt i år.

Les mer på ARK-BLOGGEN.