Pressemelding fra Foreningen !Les

Uprisen: Årets anmelder er uredd og begeistret

Foreningen !les kårer Årets anmelder i Uprisen – årets ungdomsbok. Vinneren er Laila Løvheim Hakkam ved Grim skole i Kristiansand.

Laila Løvheim Hakkam (Fremme i midten). Årets anmelder på uprisen.no. Foto: Marie Louise Olsen.

I Uprisen skriver ungdomsskoleelever anmeldelser av alle norske ungdomsbøker utgitt inneværende år. Anmeldelsene blir publisert på uprisen.no og danner grunnlaget for nominasjoner til prisen. Tidligere denne uka ble Lydighetsprøven av Bjørn Ingvaldsen (Gyldendal), Baksiden av Endre Lund Eriksen (Aschehoug), Kan vi bare late som av Camilla Helene Sandmo (Vigmostad & Bjørke), Killerinstinkt av Thomas Enger (Kagge) og Hevner av Ingelin Røssland (Mangschou) nominert til Uprisen.

 

I løpet av høsten 2017 publiserte ungdom over 1000 anmeldelser på uprisen.no. Laila Løvheim Hakkam skrev 18 anmeldelser fra august til desember 2017, og prosjektleder for Uprisen i Foreningen !les, Bjarte Bakken, er imponert over ferdighetene til Årets anmelder.

 

– Laila er en uredd og kritisk, men også en begeistret anmelder. Hun skriver relativt korte og poengterte anmeldelser av bøkene. Vi er imponert over innsatsen og kvaliteten på anmeldelsene hennes, sier Bakken.