Pressemelding fra Norwaco:

Styret i Norwaco tilsatte fredag 13. april 2018 Elin Urkedal (51) som ny direktør. Elin kommer fra stillingen som assisterende direktør og økonomisjef i Norwaco og har fungert som konstituert direktør etter at Cathrine Nagell forlot stillingen i februar. 

Elin Urkedal. Foto: NORWACO

Elin Urkedal har vært i Norwaco siden 2007 da hun begynte som økonomi- og fordelingssjef. Hun ble assisterende direktør i 2010. Av formell bakgrunn kan nevnes utdanning innenfor økonomi og ledelse fra Handelsakademiet i Oslo og en MBA fra University of Hull, avdeling London. Urkedal har også lang erfaring fra Kopinor hvor hun har «gått gradene» som avtalekonsulent, fordelingssjef og avdelingsdirektør, før hun kom til Norwaco.

Styreleder i Norwaco, Jan Terje Helmli, uttaler at styret nå er glad for å ha fått ny direktør på plass. For å besette stillingen, er det gjennomført en grundig prosess hvor styret har vært bistått av Gro Møllerstad i Hodejegerne AS. Det var mange gode kandidater blant søkerne, men et samlet styre står bak tilsettingen av Elin. Styret ønsker henne lykke til med nye utfordringer i Norwacos tjeneste.

Elin Urkedal ser frem til å ta fatt på oppgavene som direktør, og sier at Norwaco ønsker å bidra til effektiv rettighetsklarering i et mediemarked i rivende utvikling, der opphavsrettigheter ofte er et tema som skaper debatt. Hun understreker at alle aktørene i markedet trenger hverandre – uansett hvor man befinner seg i verdikjeden.