Pressemelding fra Foreningen !Les:

Foreningen !les deler ut Bokslukerprisen på Verdens bokdag mandag 23. april klokken 1200. Utdelingen er på Sentralen i Øvre Slottsgate 3 i Oslo.

 

Høsten 2017 leste 35 000 elever på 6. trinn utdrag fra ti norske skjønnlitterære bøker for aldersgruppen 10-12 år. Deretter stemte elevene fram de fem beste utdragene, som ble superfinalister til Bokslukerprisen. Fem juryklasser har nå lest hele bøkene og gjort seg opp en mening om hvilken bok som er best.

– Å være med på Bokslukerprisen har vært en stor opplevelse for både elever og lærer. Vi har utviklet mange viktige ferdigheter, og elevene har blitt motiverte og fått selvtillit av å jobbe mot et konkret og viktig mål. De har opplevd å ha et stort ansvar. Nå er vi spente på å få delta på utdelingen av vår pris! sier Jorid Tollefsbøl, lærer for juryklassen ved Tveita skole.

Prosjektleder i Foreningen !les, Troels Posselt, er takknemlig for innsatsen som elever, lærere og bibliotekarer har lagt ned i prisarbeidet.

– Alle som har deltatt i Bokslukerprisen har gjort en kjempejobb! Engasjementet har vært stort, og mange barn har blitt kjent med ny litteratur gjennom prisen. Vi er derfor glade for at vi fra neste skoleår kan utvide Bokslukerprisen til også å gjelde 5. trinn, sier Posselt.

Forfatter Alexander Kirkwood Brown er blant superfinalistene i Bokslukerprisen.

– Så utrolig stas! Jeg har vært ute på forfatterturné i høst, og det er så mange fine og engasjerte unge lesere der ute. Så jeg føler meg veldig heldig som får lov til å være med videre til superfinalen!

De nominerte er:

Jan Tore Noreng: Ukjent fare (Gyldendal)

Arne Svingen: Et hundeliv (Gyldendal)

Lars Joachim Grimstad: Egoland (Aschehoug)

Bjørn Ingvaldsen: Lydighetsprøven (Gyldendal)

Aleksander Kirkwood Brown: Svart senker natten seg (Omnipax)

Juryklassene er:
Lunheim skole, Troms
Stanghelle skule, Hordaland
Fagerholt skole, Vest-Agder
Mesterfjellet skole, Vestfold
Tveita skole, Oslo