Hver høst arrangerer NBU debutanttreff i Rådhusgata. Hensikten med treffet er å invitere årets nye barne- og ungdomsbokforfatterne inn i bransjen – rent fysisk, i møte med NBU, og praktisk, i form av informasjon, spørsmål og svar om den norske bokbransjen.

AV: Mari Moen Holsve

Deltakere på årets debutanttreff var Monia Nilsen, Hanne Eriksen, Kristin Bortolotti, Pia Tveterås og Irene Ahnéll. NBUs leder Taran L. Bjørnstad ga en innføring i NBU og bransjen, og Hilde Hagerup var til stede for å dele erfaringer fra egen bokdebut og karriere. Alle forfatterne fikk presentere seg selv og boka si.

Glade debutanter. Fra venstre: Hanne Fossaa Eriksen, Monia Nilsen, Pia Tveterås, Kristin Bortolotti og Irene Ahnéll. (Foto: Mette S Tønseth)

Vi stilte debutant Hanne Eriksen et par spørsmål om treffet.

– Hadde du hørt om NBU fra før?

– Ja, jeg kom over dere da jeg søkte etter kontrakter for bokbransjen, og da var det praktisk med oversikten dere har på hjemmesidene deres.

– Hva slags tanker har du gjort deg om NBU?

– Det var utrolig hyggelig å bli invitert til en så intim og inspirerende kveld! En flott måte å få innblikk i bransjen og å få møte andre forfattere og illustratører.

Debutanttreffet er et populært tilbud, og for mange nye forfattere er dette det første møtet med bransjen utenom redaktøren deres. På treffet lærer de om alt fra stipender til DKS og det er en viktig del av NBUs forfatterpleie.