NBU-prisen tildeles en person eller en institusjon som har utført et prisverdig arbeid for barne- og ungdomslitteraturen i Norge. Prisen ble delt ut for første gang i 1988, og har derfor også 30-årsjubileum i år.

Prisvinner Arne Svingen og Taran Bjørnstad, leder i NBU. (Foto:Mari Kjetun)

 

Årets prisvinner er podcasten Svingens Barnebokverden. Det er NBUs styre som nominerer og velger en vinner. I årets takketale sa NBUs leder, Taran L. Bjørnstad, blant annet følgende:

 

Det kollektive og fellesskapet er av og til helt prisgitt dugnadskreftene, helt prisgitt entreprenører som i dugnadsånd skaper noe. På vegne av og til gagn for oss alle – og for saken. (…)

I år er prisvinneren nettopp en som har gjort et betydelig arbeid for fellesskapet. For oss, forfatterne, og for publikum. (…) Prisvinneren har skapt en arena hvor barne- og ungdomsbokforfatterne får tid og rom til å gå i dybden. En arena for de unike stemmene i denne litteraturen – uselvisk og raust – til glede og nytte for fellesskapet.

 

Prisen ble utdelt på NBUs medlemsmøte 26. oktober i foreningens egne lokaler i Rådhusgata 7, og Arne Svingen var til stede og mottok prisen, som var et trykk av Svingen i sitt podcaststudio, illustrert av Ragnar Aalbu.