Skolen er i gang – og det samme er juryeringen av de fem barnebøkene som er nominert til ARKs barnebokpris 2019. 

Her er de nominerte:

Fake av Mina Lystad (Aschehoug)
Blyanthjerte av Elin Hansson (Aschehoug)
Olivias liv: Annenhver uke av Heidi Linde (Gyldendal)
Harpa av A. Audhild Solberg (Aschehoug)
Lik meg: Oda og Arins dagbok av Anne Wisløff (Cappelen Damm)

Elin Hansson er fotograf og journalist og har gått Norsk Barnebokinstitutts forfatterutdanning. Blyanthjerte er hennes debutbok. Anne Wisløff er tilknyttet NRK og har skrevet og regissert flere tv-serier for barn, bl.a. Jenter og tv-serien Lik meg, som den nominerte boka er basert på. Heidi Linde, Mina Lystad og A. Audhild Solberg har skrevet flere bøker for barn og unge. Alle tre har vært nominert til prisen tidligere.

Dette skriver ARK om prisen:
Barnebokprisen til ARK er et populært arrangement blant norske skoleelever. Juryen har økt fra 2 500 barn til hele 10 000 barn på de sytten årene litteraturprisen har blitt delt ut. ARKs barnebokpris har etablert seg godt, og er mer populær enn aldri før. Pågangen fra skolene har aldri vært større.

– Det er utrolig gøy at stadig flere skoleklasser ønsker å være med i juryen for hvert år som går. Vi vet også at barnebokforfatterne setter prisen svært høyt. Blant annet sa Klaus Hagerup, da han mottok prisen i 2003, at dette er en av prisene han satte aller mest pris på å få. Det gjør det ekstra gøy for oss å jobbe med denne litteraturprisen, sier Maria Granli-Brekke, kategorisjef for barne- og ungdomsbøker i ARK. – De nominerte bøkene i år har alle veldig spennende temaer, som barna kan kjenne seg igjen i. Vi ønsker de nominerte forfatterne lykke til!

ARKs barnebokpris 2019 deles ut i begynnelsen av desember. Vinneren mottar 25 000 kr, et litografi og masse heder og ære.