Linde Hagerup er nominert til Deutscher Jugendliteraturpreis i klassen «Beste barnebok» for En bror for mye. Boken er oversatt til tysk av Gabriele Haefs. NBU gratulerer! 

Linde Hagerup. Foto: Cappelen Damm

Deutscher Jugendliteraturpreis er verdens mest prestisjefylte pris for barne- og ungdomsbøker og ble delt ut første gang i 1956. Hensikten med prisen er bl.a. å sette fokus på litteratur for de yngste leserne, medvirke til deres personlig utvikling, stimulere barn og unge til å lese og gi utvalgte kvalitetsbøker tilgangen til det store, tyske bokmarkedet. Prisen deles ut i forbindelse med den årlige bokmessen i Frankfurt i oktober. Sist en norsk forfatter fikk prisen, var i 2018, da Øyvind Torseter mottok prisen for Mulegutten.

En bror for mye er beregnet på aldersgruppen 9-12 år og fikk svært god mottakelse av norske kritikere da den ble utgitt i 2016.

Les mer om de andre nominerte her.

Den norske utgaven av boken er illustrert av Jens A. Larsen og utgitt på Cappelen Damm. Den tyske utgaven er utgitt på forlaget Gerstenberg under tittelen Ein Bruder zu viel og er illustrert av Felicitas Horstschäfer.

(Foto forside: Observatoriet)