Astrid Lindgren Memorial Award (ALMA)  er verdens største pris for barne- og ungdomslitteratur. Da de nominerte for 2021 ble annonsert i dag, var lista som vanlig lang. Hele 263 forfattere, illustratører, fortellere og organisasjoner fra 69 land er nominert.

Fra Norge er det tolv nominerte. Ti av dem var også nominert i fjor.

 • Rune Belsvik, forfatter
 • Gro Dahle, forfatter
 • Harald Rosenløw Eeg, forfatter
 • Stian Hole, forfatter og illustratør
 • Marit Kaldhol, forfatter
 • Leser søker bok, organisasjon
 • Gry Moursund, forfatter og illustratør
 • Svein Nyhus, forfatter og illustratør
 • Maria Parr, forfatter
 • Bjørn F. Rørvik, forfatter
 • Øyvind Torseter, forfatter og illustratør
 • Trøndelag fylkesbibliotek, organisasjon

Alle de tolv nominerte samlet på ett brett.

I Norge er det NBU, Norsk barnebokinstitutt, IBBY Norge, Norsk bibliotekforening barn og unge og Norsk Litteraturfestival som har nominasjonsrett til ALMA-prisen. Prisen blir utdelt 13. april neste år.

NBU gratulerer alle de nominerte!

Se hele nominasjonslista her.

(Foto Parr: Agnete Brun; foto Belsvik: Adam Read; foto Kaldhol: Øyvind Eide; foto Eeg: Niklas Lello; foto Torseter: Lars Aurtande; foto Moursund: Observatoriet; foto Dahle: Line Fresti; foto Nyhus: Gyldendal; foto Hole: André Løyning; foto Rørvik: Maja Hattvang.)