Hvorfor er akkurat denne ungdomsboka så bra, og hvorfor bør flere lese den? I den nye bokpodkasten «Forfatteren & Favoritten» forteller ungdomsbokforfattere om sine egne bøker og om de tre ungdomsbøkene som har gjort størst inntrykk på dem.

Tyra Teodora Tronstad var gjest i den første episoden, som ble sluppet på Verdens bokdag 23. april. Foto: Marcus Patai

«Forfatteren & Favoritten» er et samarbeid mellom folkebibliotekene i Skien og Porsgrunn. På sistnevnte bibliotek jobber Stian Omland, en erfaren oversetter av ungdomslitteratur, bl.a. bøkene til John Green. Det er Omland som snakker med forfatterne og ber dem trekke fram favorittungdomsbøkene sine.

Ville Tyra Teodora Tronstad blitt forfatter uten Internett? Hvorfor hjelper det ikke med gode anmeldelser? Og hvilken bok elsker hun hemningsløst? Alt dette og mye mer får du svaret på i første episode av podkasten.

Det slippes én episode i måneden, og de neste tre forfattergjestene er Siri Pettersen, Sigbjørn Mostue og Bjørn Sortland. Podkasten har for øvrig en egen konto på Instagram.

Hør første episode her:

Du finner podkasten på Apple Podcasts, Spotify eller der du vanligvis hører på podkaster.