Arne Svingen mottok i dag ARKs barnebokpris for Snitch. NBU gratulerer!

– Jeg har nå vært nominert til ARKs barnebokpris hele sju ganger, og det er en stor glede å ENDELIG få den, sier den glade prisvinneren. – Med Snitch har jeg nemlig opplevd noe helt unikt: En historie og et tema som får ungene til å kaste seg over en bok med en energisk og altoppslukende interesse.

Arne Svingen mottok prisen av tidligere kulturminister Abid Raja. Programleder var Stian Barsnes Simonsen. Foto: ARK

Og dette sier barna selv:

Vi syntes den tok for seg veldig relevante temaer for vår aldersgruppe. Gjengdynamikk, mobbing, vold og trusler er dessverre en stor del av hverdagen for mange barn og unge. Denne boka løfter fram dette, men viser også at det kan være en vei ut og en vei til hjelp hvis og når man vil.

Fengende fra første stund, relevant tema, spennende hele veien og et språk barna synes utfordrer litt.

Den var spennende og veldig gøy. Boka var litt skummel, og litt merkelig. Vi lærte at vi ikke skal dømme noen på forhånd.

ARKs barnebokpris er en pris norske barnebokforfattere synes det er gjevt å vinne. Juryen består nemlig av 10 000 femte-, sjette- og sjuendeklassinger fra flere hundre skoler over hele landet. Elevene leser de nominerte bøkene og er gjennom ulike aktiviteter før de stemmer klassevis.

Disse bøkene var også nominert i år:

  • Dina Norland: Snøkattprinsen (Egmont)
  • Kristine Rui Slettebakken: Sommer med Jo (Gyldendal)
  • Ingeborg Arvola: Buffy By er eventyrlysten (Cappelen Damm)
  • Bobbie Peers: Marvin Mellom og fred på jorden  (Aschehoug)

 

Tidligere vinnere inkluderer bl.a. Gudrun Skretting, Malin Falch, Bjørn Sortland, Bobbie Peers, A. Audhild Solberg, Klaus Hagerup og Sigbjørn Mostue.