Siri Pettersen står bak en av de største norske fantasysuksessene de siste årene. Nå oppretter hun en egen pris for fantasyentusiaster: Ravneringene-prisen.

Siri Pettersen. Foto: Julie Loen

Siri Pettersen debuterte som forfatter i 2013 med Odinsbarn, første bok i trilogien Ravneringene. Bok nummer to og tre, Råta og Evna, kom i 2014 og 2015. Samtlige bøker ble nominert til Bokhandlerprisen, en sjeldenhet for ungdomsbøker. Pettersens norrønt-inspirerte univers inkluderer også en egendesignet bokboks, for ikke å glemme en solid og trofast fanskare.

Ravneringene-bokboksen inneholder blant annet en samleutgave av alle bøkene, tre kart, bokmerker, samlekort og et Ulvetann-smykke, alt designet av forfatteren selv. Foto: Siri Pettersen/Gyldendal

Nå oppretter Siri Pettersen Ravneringene-prisen, som skal gå til en fantasyforfatter som imponerer med kvalitet og drivkraft.

– Lenge har jeg hatt denne sterke følelsen av at jeg vil gi noe tilbake, forteller Siri Pettersen til NTB. – Det hendte nok i starten at jeg kunne høre fra folk at det ikke var liv laga, dette å skrive fantasy. Men så gikk det utrolig bra for meg, og alt det fine som har skjedd kan jeg også takke mange fantastiske folk for, folk som har trodd på meg, og vært til uvurderlig hjelp på ulike vis i prosessen. Nå vil jeg være en sånn person for andre.

Prisen deles ut av Pettersen selv i samråd med bransjekolleger. Hun forplikter seg til å være en mentor for prisvinneren.

– Mange sier at min historie er så unik, med store opplag og utenlandssalg. Men trenger den å være det? Jeg tror ikke det og håper prisen kan være med på å åpne dører for prismottakeren. Det er så mye bra der ute som bare venter på å bli oppdaget av mange, mange flere.

Ravneringene-prisen er på 50 000 kroner og blir delt ut for første gang i vår. NBU følger spent med!