Alf Prøysen tolket av Lisa Aisato, som mottok Teskjekjerringprisen i 2016 sammen med sin søster Haddy Njie.

De tre Prøysenprisene – Prøysenprisen, Teskjekjerringprisen og Alf Prøysens Ærespris – er blitt delt ut i en årrekke. Nå har du mulighet til å sende juryen forslag til kandidater. 

Prøysenprisen gis for fremragende innsats innen musikk, visekunst eller diktning i sjangre som forbindes med Alf Prøysen. Teskjekjerringprisen tildeles etter de samme kriteriene, men med spesiell vektlegging på tekst og formidling rettet mot barn og unge. Juryen kan også beslutte å utdele Alf Prøysens Ærespris for langt og fortjenstfullt virke.

Mange barne- og ungdomsbokforfattere har mottatt Teskjekjerringprisen, og siden 2018 har NBU samarbeidet med Norsk Viseforum, NOPA (Norsk forening for komponister og tekstforfattere) og Prøysenhuset om juryeringen.

Ønsker du å sende juryen forslag til kandidater som fortjener Teskjekjerringprisen eller en av de to andre prisene? Send inn ditt forslag med en kort begrunnelse innen fredag 22. mars. Her finner du skjema og mer info.

NB: Disse barne- og ungdomsbokforfatterne har allerede mottatt Teskjekjerringprisen:

Mette Newth og Philip Newth
Bjørn Rønningen
Gro Dahle
Gudny Hagen
Grete Haagenrud
Rune Belsvik
Marit Nicolaysen
Arnt Birkedal
Maria Parr
Kjersti Scheen
Iben Sandemose
Endre Lund Eriksen
Svein og Egil Nyhus
Bjørn F. Rørvik og Per Dybvig
Lisa Aisato og Haddy Njie
Hilde Hagerup
Anna Fiske
Kari Stai
Hans Jørgen Sandnes og Jørn Lier Horst