Foreningen !les lanserer denboka.no. Nettsiden henvender seg til ungdom og vil inneholde bøker, lydfiler, artikler, videoer m.m. Denboka.no er utviklet av Try Dig i samarbeid med ungdom og Foreningen !les.

Vibeke Røgler. Foto: Naomi Garseth

– Målet er å lage en nettside der ungdom kan finne sine favorittbøker innen ulike sjangre, si hva de mener om bøkene, lese om forskjellige temaer og finne et lesende fellesskap, sier daglig leder i Foreningen !les, Vibeke Røgler.

Denboka.no er også tilpasset smarttelefon og nettbrett. Det skal være et nettsted som ungdom kan bruke på fritiden for å finne inspirasjon til å lese, men vil også være tilgjengelig som en del av Foreningen !les sine tiltak i ungdomsskolen.

Skjermdump av nettsiden denboka.no.

– Vi ønsker å forene våre prosjekter for ungdom bedre ved å koble tXt, Uprisen og Faktafyk sammen til en nettside. På denboka.no kan ungdom lese tekstutdrag og lytte til lydfiler, de kan skrive anmeldelser av norske ungdomsbøker, finne lesende rollemodeller og fordype seg i artikler og historier fra virkeligheten, sier Vibeke Røgler og understreker:

–  Denboka.no er for unge lesere. Alle våre lærerressurser er derfor flyttet til foreningenles.no.

(Forsidefoto: Julia Marie Naglestad/denboka.no)