Aksjon skolebiblioteks innsats første til at KUF-komiteen ba om en stortingsmelding om biblioteksektoren, da også med «skolebibliotekenes rolle i utdanningene». Men nå har Stortinget sagt nei.

Foreningen !les ved Vibeke Røgler, Norske Barne- og Ungdomsbokforfattere ved Mari Moen Holsve, rektor Randi Nysæther fra Gulskogen skole, kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen, Leser søker bok ved Eva Rekve, Norsk Bibliotekforening ved Mari Hopland.

Etter flere møter med ulike partier, fikk Aksjon skolebibliotek et gjennombrudd da de møtte Senterpartiets Anne Tingelstad Wøien. Senterpartiet la nemlig fram forslag om en egen stortingsmelding for biblioteksektoren.

Les: Vil jobbe mer for skolebibliotek

Nedturen var derfor stor da Stortinget nettopp sa nei til en egen stortingsmelding for biblioteksektoren.

– Direkte konsekvens er jo at det ikke blir en stortingsmelding om bibliotekene. Men veien videre nå går mot valget. Etter et møte med en representant fra Arbeiderpartiet ble vi oppfordret til å prøve å gjøre skolebiblioteket til en valgsak, pushe på enkelte partiers dårlige samvittighet her, og det har vi tenkt til å gjøre, sier Mari Moen Holsve, nestleder i NBU.