Denne boka passer for barn som mister mor eller far, eller andre nære slektninger og venner.

Tittel: Himmelporten

 Forfatter: Guri Heggland Haslerud

 Illustratør: Pernille Jahre Sæthre

 Forlag: LIV Forlag, 2018

 Sidetall: 80

 Sjanger: Bildebok, høytlesning

 

Kort om handlingen:

Sara, ti år gammel og Peter på seks, har mistet mammaen sin. Det er så vondt at det er umulig å finne ord som gir mening.

For å gjøre begravelsen mindre skummel, finner pappa på at de skal pynte kisten på utradisjonelt vis. Mens Sara er i stand til å vise at huner lei seg, er det vanskeligere for Peter, han blir i stedet rasende på alt og alle. Pappa gjør sitt beste, men greier ikke alltid å leve opp til sine egne forventninger. Han er altfor sliten og lei seg. En tid etter mammas død, har Sara en underlig, livaktig drøm. Drømmen, sammen med noe morfar forteller, fører til at barna finner på noe skummelt. Uten at de voksne vet det, går Sara og Peter til løa på Bøen. Det er midt på natten, og de blir overrasket av en snøstorm. Da opplever de noe uforklarlig.

Tekstutdrag mangler

Tre subjektive superlativ: Varm, trøstende og vakker.

Guri Heggland Haslerud er oppvokst på Øystese i Hardanger og bosatt i Kristiansand. Hun er utdannet førskolelærer fra Barnevernsakademiet i Oslo, 1977-1980 med fordypning i lekepedagogikk og musikk. Hun har videreutdanning i spesialpedagogikk fra Universitetet i Agder, 2003-2005. Haslerud har jobbet som au pair i England og i psykiatrisk sykehus i London. Hun har vært styrer i barnehage, i prosjekt Indre By i Oslo. De siste 25 årene har hun jobbet som styrer og spesialpedagog i Kristiansand kommune.

 Lenke til boka på forlagets hjemmeside: Liv Forlag