Denne boka passer forbarn som vil lære hvordan vi kan hjelpe til å beholde mangfoldet i naturen, noe som er viktig nå som mange av biene våre er i ferd med å forsvinne.

Tittel: Kaja, bestefar og honningkrukka

 Forfatter: Finn Wellberg

 Illustratør: Margaret Støle Karlsen

 Forlag: LIV Forlag, 2018

 Sidetall: 32

 Sjanger: Bildebok, fakta

 

Kort om handlingen:

Kaja går i tredje klasse og er ofte på besøk hos bestefar. Det er noe hun gleder seg til.

Bestefar har bikuber og Kaja lærer alt om biene. Hvordan de lever året rundt ute i naturen og inne i bikuba. Vi lærer også hvor viktig bier er for at blomstrende planter skal kunne formere seg.

Tekstutdrag mangler

 Tre subjektive superlativ: Hjertevarm, viktig og engasjerende.

 Finn Wellberg (f. 1930) er i dag bosatt i Larvik. Han har tidligere jobbet som journalist i Vårt Land, Norsk Telegrambyrå og Morgenposten, samt vært redaktør i Norsk Bokhandlertidende/Den norske Bokhandlerforening og Larviks lokalavis Østlands-Posten. Han har også en rekke bokutgivelser bak seg. På Liv Forlag ga han våren 2012 ut boken Kaja, bestefar og maurtua, og høsten 2013 kom boken Med et bøkeblad i jakkeslaget – Larviksprofiler.

 Margret Støle Karlsener født i Tønsberg, oppvokst i Kragerø, og i dag bosatt i Larvik. Hun er selvlært tegner med lang fartstid, og arbeider som AD/mediegrafiker i Østlandsposten i Larvik. For Liv Forlag har hun illustrert boken Kaja, bestefar og maurtua.

Lenke til boka på forlagets hjemmeside: LIV Forlag