Å utgi sin første barne- eller ungdomsbok kan by på både skrekk og fryd. Vil barna like den? Hva med kritikerne? Er det i det hele tatt noen som vil oppdage at boka finnes …?

Hvert år inviterer NBU årets barne- og ungdomsbokdebutanter på debutanttreff. Her får de vite mer om foreningen og forfatteryrket. Og de får ikke minst anledning til å bli kjent med hverandre og dele erfaringer om hvordan det er å debutere som forfatter.

I fjor ble treffet avlyst på grunn av koronapandemien, så i år var både årets og fjorårets debutanter invitert. Og de stilte opp! Hele 21 barne- og ungdomsbokdebutanter var samlet på Litteraturhuset i Oslo 23. september.

NBU-leder Alexander Løken (midt i bildet) omgitt av noen av debutantene. Bakerste rad (rad 4), f.v.: Dorte Walstad, Erlend Skjetne, Ann Helen Kolås Ingebrigtsen. Rad 3: Anne Gunn Halvorsen, Tone E. Solheim, Ida Therese Klungland, Marianne Bergsmark, Johan Kaos. Rad 2: Morten Solheim, Alexander, Hannah Mileman, Eili Harboe, Mari Grydeland. Rad 1: Kristine Rui Slettebakken, Nora Dåsnes. Foto: NBU

Etter at NBU-leder Alexander Løken hadde fortalt om NBUs arbeid, gikk rådsmedlem Johan B. Mjønes på talerstolen for å informere om NBUs litterære råd og hvordan man søker om stipend:

NBUs motto «De beste bøkene til de viktigste leserne» kan ikke nevnes ofte nok. Foto: NBU

Til slutt fortalte forfatter og illustratør Camilla Kuhn om livet som forfatter og illustratør:

I forgrunnen: Morten Solheim. Bak f.v.: Ellen Liland, Maria Sand, Ellen Sofie Lauritzen. Foto: NBU

Det var som alltid en glede å treffe en ny generasjon barne- og ungdomsbokforfattere. NBU ser fram til å ønske alle velkommen som medlemmer når den tid kommer!

Dorte Walstad, Erlend Skjetne, Ida Therese Klungland og Tone E. Solheim i samtale. Foto: NBU