Leo og Mei

Leo og Mei er en roman om et spesielt vennskap som blir satt på store prøver. Et vennskap som må og skal være sterkere enn alt, og som kanskje klarer det.

Boka handler om nabobarna Leo og Mei, som er motsatser i det meste. Leo er låghalt og sped. Mei løper som en vind og har kraft i ben og armer. Hun har også en trygg, velbalansert kjernefamilie, der Leo har en underkuet mor og en farlig far som stenger sønnen inne i kjelleren om natten. Mei er Leos venn og vokter, som hjelper ham ut av kjelleren hver natt det er nødvendig. Leo er Meis livsnødvendighet.

Fra boka:  Leo sitter stille i natta og lytter etter skrittene mine. For det er bare jeg som kan slippe ham ut. Jeg løper for at mørket ikke skal merke meg. Jeg hvisker at gata må være kort å komme over.
Jeg er Mei. Jeg har aldri funnet ut hvordan jeg kan se om noen er snille eller slemme.
Leos kjeller er full av natt. I hjørnet av natta sitter han og venter.

«Synne Leas debut som barnebokforfatter er et ambisiøst og prisverdig forsøk på å skrive en annerledes og litterært sett avansert barne- eller ungdomsroman,» skriver barnebokkritikk.no.