– Kan jeg være med dere? spør jenta.
– Nei, sier fuglene, du er altfor stor og tung til at vi kan bære deg. Hadde du bare lignet en fugl og hatt vinger selv så…

Boka av Lisa Aisato N`jie Solberg handler om ei rødhåret lita jente som bor med sin snille bestefar. Jenta lengter seg langt, langt bort fra den mørke og kalde vinteren, og drømmer om å bli en fugl. Da kan hun fly med dem mot varmen, når høsten kommer. Men fuglene vil ikke ha henne med. Hun er jo et menneske.   

For å fly som en fugl trenger man vinger, fjær og helst et nebb også. Med andre ord har jenta et ganske stort, og kanskje umulig, prosjekt foran seg. Men de lille jenta ønsker så sterkt å bli en fugl, at hun hvert år blir mer og mer fugleliknende. Hun klipper av seg det røde håret, hun lager seg et nebb, magen eser ut, øynene blir større og større. Tilslutt gror det fjær ut av kroppen hennes, og hun får vinger. Endelig får hun fly med fuglene sørover når den kalde vinteren kommer. Bestefaren sitter igjen med tårer i øynene, og gleder seg til hun kommer tilbake til våren.  

«En fantastisk kunstbok, der hver illustrasjon er et kunstverk», skriver Dagbladet.