Boka har undertittelen: Historien om 22. juli og tiden etterpå – fortalt for barn.

De fleste barn i Norge kjente ikke noen som var på Utøya, mistet ikke en bror, søster eller slektning der. Likevel var vi alle så lei oss. Dette er våre barns 2. verdenskrig. Vi skal snakke om dette så lenge vi lever, men hvor mye skal vi si og hvordan skal vi si det? Hva kan vi love når barna spør «Kommer han noen gang ut fra fengselet?»

Dette er fortellingen om en sommerdag som endret samfunnet for alltid og om hvordan vi snakker og tenker om 22. juli i årene etterpå.

For barn fra 8–12 år og foreldrene deres.

«Boka er skrevet for barn på en måte som ivaretar hensynet til dem; det fortelles for å informere, ikke for å skremme, men teksten er nok for komplisert til at den kan leses av alle i målgruppa. Den kan derimot leses høyt for dem. Slik inviterer boka en voksen formidler inn i lesinga, og det er bra.» Pernille Bineau i barnebokkritikk.no. Les hele anmeldelsen her