Pelè og Superpappa reiser til “syden”, dette mytiske stedet rundt Middelhavet som alle i Norden snakker om. Pappa vil bare slappe av, og det er «syyyykt kjedelig» for Pelé. Han skyfles derfor inn i barneklubben, men heller ikke aktivitetslederen gidder å leke med barna.

Og selv paradis har sine slanger, og utfordringene dukker ganske snart opp for Pelé: De store guttene som hersker ved juniorklubben. Tre gufne brødre, Sydenbrødrene, og vil tvinge alle til å leke sjørøvere. På tide med et mytteri, tenker Pelé.

I følge med noen medsammensvorne stormer han av gårde gjennom feriebyen, med sydenbrødrene hakk i hæl. De haster forbi klisjeene om Syden; som piratklubb, karaokebar, danseskole og grisefest. På slutten av den ville ferden går det nesten galt i bassenget, og pappa må være Pelés superpappa igjen.

«Sydenbrødrene» er Annette Saugestad Hellands tredje bok om pappa og Pelé. Den første boka i serien er nå er filmatisert, og kommer som kortfilm på NRK snart.