Hildegard er femten år, venneløs og med et eneste håp om vanlig tenåringsliv: kusinens årlige feriebesøk. Den smellvakre, grenseløse Selma har nettopp begynt å prøvekjøre – når hun kommer, kan alt skje. Selma & Louise er en norsk roadtrip om to tenåringsjenter og en stjålet bil. Inspirert av filmen Thelma og Louise.

Fofatteren forteller dette om bakgrunnen for ungdomsromanen på www.forfatterskolen.no:

«Historien om Selma og Louise ble til for mange år siden da jeg gikk på tekstforfatterlinjen på Westerdals. Den handlet ikke om roadtrip den gang, men om ei ung jente som kjempet mellom å ha en kontrollerende mor som var fanatisk opptatt av støvtørking – og en snill støvforsker far som hadde hybelkaniner som kjæledyr. De hadde faktisk hver sin del av huset. Hun loftet (som hun fremdeles har), mor stua og kjøkkenet, og far var forvist til kjelleren. Denne jenta ga stemmen til hun som nå heter Hildegard (og underveis skifter navn til Louise), men også relasjonen til foreldrene og deres roller i fortellingen.

I mange år lå fortellingen der og modnet. Helt til jeg så Thelma og Louise for et par år tilbake, og plutselig skjønte at jeg var nødt til å sende denne jenta ut i verden. Hun måtte bryte opp fra det livet hun var fanget i, men hun kunne ikke gjøre det alene. Det var hun ikke klar for. Hun trengte hjelp fra noen som ikke hadde de samme begrensningene. Og sånn ble Selma, den modellvakre, gærne fosterkusinen til. Og selvsagt måtte de også se filmklassikeren Thelma og Louise og bli inspirert av den.»

Camilla Otterlei debuterte som barnebokforfattar med Klara og verdens fineste Pekal  i 2009.