Line må ha ny boblejakke. Den skal være prikk lik jakken til Emma og Eva, for kule venninner har nemlig de samme tingene. Det sier Emma og Eva.

Men mamma sier nei, for Line fikk ny i fjor. Hva skal hun gjøre? Hun MÅ ha ny boblejakke! Heldigvis har Alex en genial idé.

På overflaten handler boka om at Line vil gjøre og ha det samme som venninnene for å føle tilhørighet, og spesielt skal det dreie seg om en boblejakke som hun bare MÅ ha. I lagene under, handler boka like mye om å reflektere over sine behov og egen evne til å lytte til sitt indre og ta ansvar for en ressursfordeling som handler om et langt større bilde enn det bittelille og egosentriske.

Dette er den tredje boken i serien Lines verden.

Bøkene i Lines verden passer både til å lese selv og til å lese høyt fra hjemme eller i klassen. De handler om situasjoner og utfordringer som barn lett kjenner seg igjen i og er derfor fine å bruke som inspirasjon til å snakke med barn om ting som er viktig i deres hverdag:

Om å stå imot gruppepress, om å torde å si hva man mener selv om venner  mener noe annet, om forholdet mellom barn og voksne, om å ønske seg noe man ikke får, om å stå opp for seg selv og lete etter løsninger som fungerer for seg selv og andre  og mange andre temaer.

På forfatterens hjemmeside www.anneliklepp.no kan lærere og foreldre få tips til spørsmål etter hvert kapittel. Slik kan bøkene i Lines verden både gi leseglede og sette i gang spennende samtaler.