PRESSEMELDING:

Illustrasjon: Ragnar Aalbu

Bokslukerprisen er en nasjonal leselystpris for elever på 6. trinn i norsk skole. Foreningen !les står bak denne prisen som har som mål å skape leselyst og formidle den gode litteraturen som gis ut for aldersgruppen 10-12 år. 35 000 elever mottok ved skolestart en antologi med utdrag fra ti norske bøker utgitt det siste året. Så langt har tilbakemeldingene på utdragene via bokslukerprisen.no vært over all forventning. Halvveis i prosjektet har elevene på 6. trinn publisert nærmere 7000 tilbakemeldinger på utdragene i årets Bokslukerpris.

– Vi opplever et enormt engasjement fra elevene i Bokslukerprisen. Et viktig ledd i prisarbeidet er at leserne skal få muligheten til å si sin mening om det de leser. Til nå har vi fått inn nesten 7 000 kommentarer og anmeldelser på utdragene via prosjektets nettside. Det er over 2000 flere enn vi hadde på samme tid i fjor. Og vi er bare halvveis i leseperioden, sier prosjektleder i Foreningen !les, Troels Posselt.
Elevene leser og stemmer over utdragene, og de fem beste utgjør superfinalistene til Bokslukerprisen. Fem juryklasser får deretter i oppdrag å lese disse fem bøkene fra perm til perm for så å kåre en vinner. Utdelingen av Bokslukerprisen finner sted på Verdens bokdag 23. april 2018.

Elevene leser i høst utdrag fra følgende bøker:

Ukjent fare av Jan Tore Noreng (Gyldendal)

Lars er LOL av Iben Akerlie (Aschehoug)

Verdens verste bursdag av Marius Horn Molaug (Gyldendal)

Et hundeliv av Arne Svingen (Gyldendal)

Svikta av Bente Bratlund (Mangschou)

Egoland av Lars Joachim Grimstad (Aschehoug)

Lydighetsprøven av Bjørn Ingvaldsen (Gyldendal)

Maretorn av Tone Almhjell (Gyldendal)

Ollis av Ingunn Thon (Samlaget)

Svart senker natten seg av Aleksander Rolf Kirkwood Brown (Omnipax)

 

I anmeldelser skriver to elever blant annet:

«Jeg likte dette utdraget fordi: Det fikk meg til å tenke på hva som er rett og galt. Alvis ville jo ikke stjele men han gjorde det for å ikke miste vennene hans, det var jo de som ville ha det, ikke Alvis. Jeg vil gi utdraget en sekser, og forfatteren har gjort en bra jobb».
Tov, Atrå barne- og ungdomsskole, om Lydighetsprøven av Bjørn Ingvaldsen.
«Jeg syntes boka var spennende og fin fordi Lars var modig og ikke bryr seg om hva andre sier om han. Det beste ved teksten var alt, og det svakeste ved teksten var at Anna og Christina filmer Lars. Jeg syntes at teksten bør anbefales for barn som liker bøker om drama og spenning. Jeg syntes teksten var veldig bra, og jeg fikk lyst til å lese boka».
Amanda, Nøkleby skole, om Lars er LOL av Iben Akerlie.
Se flere kommentarer og anmeldelser på www.bokslukerprisen.no