Pressemelding

Foreningen !les nominert til verdens største barnelitteraturpris  – ALMA 2017
For tredje år på rad er Foreningen !les nominert til verdens største barnelitteraturpris, Astrid Lindgren Memorial Award (ALMA) 2018. Listen over de nominerte kandidatene ble offentliggjort på den internasjonale bokmessen i Frankfurt i Tyskland torsdag 12. oktober.

Daglig leder i foreningen !les, Silje Tretvoll (foto: foreningen !les)

Litteraturprisen til Astrid Lindgrens minne ble innstiftet av Sveriges regjering i 2002 og er verdens største barne- og ungdomslitteraturpris. Prissummen er fem millioner svenske kroner. Prisen er en internasjonal og deles ut årlig til en eller flere prismottagere uavhengig av språk eller nasjonalitet. Forfattere, illustratører, fortellere eller lesefremmende arbeid kan belønnes. Formålet med prisen er å styrke og øke interessen for barne- og ungdomslitteratur i verden. Basen for arbeidet er FNs barnekonvensjon og barns rett til kultur. Prisvinneren bestemmes av en jury som tar imot nomineringer fra instanser i hele verden. Litteraturprisen til Astrid Lindgrens minne administreres av Statens kulturråd i Sverige.

Listen over nominerte til ALMA 2018 inneholder 235 kandidater fra 60 land. Hvem som tildeles prisen blir offentliggjort 27. mars 2018. Tid og sted er ikke bestemt.

– Vi er selvsagt svært stolte og jublende glade for at vi igjen er nominert til ALMA. Det å bli nominert til verdens største litteraturpris for barne- og ungdomslitteratur er en stor anerkjennelse av arbeidet vårt, sier daglig leder i Foreningen !les, Silje Tretvoll.

– At vi blir nominert for tredje år på rad viser at arbeidet vi gjør med å skape engasjement for lesing og litteratur blir lagt merke til nasjonalt og internasjonalt, legger Tretvoll til.

Foreningen !les sin kandidatur er nominert av The International Federation of Library Associations and Institutions (IFLA) og Norsk Bibliotekforening (NBF).

Øvrige norske som er nominert er:

Lisa Aisato, illustratør

Lene Ask, illustratør

Rune Belsvik, forfatter

Gro Dahle, forfatter

Harald Rosenløw Eeg, forfatter

Fam Ekman, forfatter/illustratør

Anna Fiske, forfatter/illustratør

Stian Hole, forfatter/illustratør

Marit Kaldhol, forfatter

Svein Nyhus, forfatter/illustratør
Bjørn Rørvik, forfatter

Øyvind Torseter, illustratør

Vi gratulerer alle nominerte!

 

Se listen over samtlige nominerte: http://www.alma.se/en/Nominations/Candidates/2018/