Pressemelding fra Foreningen !les:

Illustrasjon/kollasj: Foreningen !Les


Bokslukerprisen er en nasjonal leselystpris på 6. trinn i norsk skole. Prisen arrangeres av Foreningen !les og formidler den gode litteraturen for aldersgruppen 10-12 år. Fem superfinalister er nå nominert. Det er:

Jan Tore Noreng: Ukjent fare (Gyldendal)

Arne Svingen: Et hundeliv (Gyldendal)

Lars Joachim Grimstad: Egoland (Aschehoug)

Bjørn Ingvaldsen: Lydighetsprøven (Gyldendal)

Aleksander Kirkwood Brown: Svart senker natten seg (Omnipax)

I hele høst har 35 000 elever lest utdrag fra ti bøker og stemt fram sine fem favoritter. Nå skal fem juryklasser fra ulike fylker i gang med å lese superfinalistene fra perm til perm.

– Det har vært et enormt engasjement rundt prisarbeidet i høst, sier prosjektleder for Bokslukerprisen i Foreningen !les, Troels Posselt.

– Over 13 000 kommentarer og anmeldelser av utdragene har blitt publisert på bokslukerprisen.no, og det har vært stor aktivitet rundt lese-, skrive- og tegnekonkurransene som følger med prosjektet. Bokslukerprisen utvikler lese- og skriveferdigheter, gjør elevene kjent med ny litteratur og gir dem mulighet til å ytre seg om den litteraturen som er skrevet for dem. Nå ser vi frem til å finne ut hvilken bok som blir barnas favoritt, legger han til.

–  Å komme til superfinalen i Bokslukerprisen for tredje gang – og det for en litt utfordrende bok om en hund og hans narkomane eier – det er virkelig, virkelig stort. Det finnes utrolig mange bra unge lesere i dette landet, sier forfatter Arne Svingen, som har skrevet boka Et hundeliv.

Utdelingen av Bokslukerprisen er på Sentralen i Oslo på Verdens bokdag 23. april 2018.

Juryklassene:

Lunheim skole, Troms
Stanghelle skule, Hordaland
Fagerholt skole, Vest-Agder
Mesterfjellet skole, Vestfold
Tveita skole, Oslo