Denne boka passer for barn som liker eventyrlige opplevelser ute i naturen.

 

Tittel: Villmarksbarna på eventyr

 Forfatter: Inger W. Krempig og Lars H. Krempig

 Forlag: Gyldendal Norsk Forlag, 2018

 Sidetall: 80

 Sjanger: Fakta

 

Kort om handlingen:

 Bli med Narve, Runa, Ida og Guro ut i villmarka! Denne boka handler om alt fra spennende kano- og fisketurer til kalde vinternetter i telt og snøhule. Gjennom fortellingene om Villmarkbarnas opplevelser, får leserne kunnskap om natur og friluftsliv – og tips til egne turer.

Boka passer både for høytlesning, og for barn som selv kan lese.

Villmarksbarna på eventyr er løst basert på den populære og prisbelønte serien Villmarksbarna som har gått på NRK Super i fire sesonger. Boka har flotte bilder som barna kan kjenne igjen fra tv-serien.

 Tekstutdrag:

Det er stille på fjellet denne kvelden rett før jul. Harepus er visst helt alene i vinternaturen. Labbene setter tydelige spor i den dype snøen der den lille haren hopper rundt og leter etter noe å spise. Men plutselig står de lange ørene rett til værs. Lyden av barnestemmer nede i bjørkelia får den hvite pelsdotten til å sprette av gårde. Da Villmarksbarna har slitt seg opp den lange, tunge bakken, har harepus for lengst forsvunnet mellom trærne. Men Narve oppdager sporene i lyset fra hodelykten.

Tre subjektive superlativer: Inspirerende, gøy og lærerikt.

Inger W. Krempig og Lars H. Krempig har utgitt flere bøker sammen. De er foreldrene til Villmarksbarna.

Lenke til boka på forlagets hjemmeside: Gyldendal