Denne boka passar for barn mellom  som liker å lese om superhelter og eventyr om natten.

Tittel: Blåse

 Forfatter: Håkon Øvreås

Illustratør: Øyvind Torseter

 Forlag: Gyldendal Norsk Forlag, 2018

 Sidetal: 194

 Sjanger: Realisme/drama/humor

 

Kort om handlingen: 

I den tredje boka om bestevennene Rune, Atle og Åse får vi vite hva som skjer når super-rikingen Tom Hane kommer til bygda for å etablere verdens største hønse-farm. Problemet er: farmen skal ligge akkurat på det jordet hvor superheltene har sin tre-hytte. Problemet er også: pappaen til Åse har nettopp mistet jobben. Som vanlig kreves det superhelt-kraft for å få orden i sakene – men blir det litt for mye for heltene våre denne gangen?

 Tekstutdrag:

 Den kvelden møttes superheltene i hytta. Åse var fortsatt sint da hun knytte på seg superheltmasken. I den blå superheltdrakten var hun ikke lenger Åse, men Blåse – den blå hevneren. Rune tok på masken sin og ble til Brune. Atle ble Svartle.

– Her kommer det svarte lynet, sa Svartle og slo på en lommelykt. Han lyste rett i ansiktene på Blåse og Brune.

– Slutt å leke deg, sa Blåse. – Vi har en jobb å gjøre.

Tre subjektive superlativ: Spennende, smart, utspekulert

Håkon Øvreås (født 1974) er forfatter, Øyvind Torseter (født 1972) er forfatter OG illustratør – sammen er de superheltene som vant den første prisen Nordisk råd delte ut for beste barne- og ungdomsbok i 2014, for den første boka i serien: Brune.

 Lenke til boka på forlaget si heimeside: Gyldendal