Denne boka passer for alle som liker å finne ut hva som kan finnes bak fasaden.

 

Tittel: Snokeboka

 Forfatter og illustratør: Lisa Aisato

 Forlag: Gyldendal Norsk Forlag, 2018

 Sidetal: 40

 Sjanger: Humor

 

Kort om handlingen:

Mannen bak kassa i butikken, damen med hund på bussholdeplassen, alle i dress og med små kofferter i heisen på jobben til mamma – visst virker det som alle om voksne har orden på tingene sine? Visst virker det som om de ikke har en eneste liten hemmelighet? Vel, tro om igjen, og bli med på en flyvende reise bak fasadene!

 

Tekstutdrag:

En dør, en heis, en sprekk, perfekt!  Her smyger jeg meg med.

16 stykker, tett i tett. Nå kjører heisen ned.

I hjørnet sitter jeg, en lur og listig sladrehank.

Flaue hemmeligheter gir meg deilig hjertebank.

Jeg følger folk på jobb og snoker rundt i deres hjem.

De kan ikke se meg der, men jeg studerer dem.

Så jegvet hva som skjuler seg bak slips og stive smil,

bak snurpemunn og spisse sko og allværsjakkestil.

Tre subjektive superlativ: Humoristisk, poetisk, fantasieggende.

Lisa Aisato (født 1981) er kunstner, forfatter og illustratør. Har gitt ut flere barnebøker og illustrerer for Cappelen Damm, Gyldendal og Dagbladet Magasinet m.fl. Lisa Aisato er kanskje mest kjent for billedbøkene Odd er et egg og En fisk til Luna.

 Lenke til boka på forlaget si heimeside: Gyldendal